تازه‌ترین شماره «پژوهش‌نامه پردازش و مدیریت اطلاعات» منتشر شد

نسخه تازه «پژوهش‌نامه پردازش و مدیریت اطلاعات»، شماره دو از دوره ۳۵ به صورت چاپی منتشر شد.

به گزارش «روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران» تازه‌ترین شماره «پژوهش‌نامه پردازش و مدیریت اطلاعات» (زمستان ۱۳۹۸)، با ۱۰ عنوان مقاله منتشر شد.

همچنین، این شماره از فصلنامه دربرگیرنده مقالات ذیل است:

• به‌ کارگیری متدولوژی سیستم‌‌های نرم در آموزش علم اطّلاعات و دانش‌‌شناسی و ارائه الگوی جایگزین مبتنی بر هستان‌‌نگاری؛
  • واکاوی مؤلفه‌های شناختی در فراگرد رفتار اطلاع‌یابی درمانگران با استفاده از ابزارهای پژوهشی علوم عصب‌شناختی؛
  • نمایه‌سازی ماشینی مدارک حوزه بازیابی اطلاعات با استفاده از متن‌کاوی در نرم‌افزار رپیدماینر؛
  • کاربردپذیری اصطلاحات غیرموضوعی مورد استفاده در نمایه‌سازی منابع علوم اسلامی در فرایند بازیابی اطلاعات؛
  • ارزیابی رضایت کاربران موتور کاوشِ پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج): بر پایه مدل «ای‌کوال»؛
  • معماری سامانه گراف دانش زبان فارسی؛
  • راهکاری جدید برای انجام پرس‌وجوهای فازی بر روی پایگاه ‌داده‌های گرافی NoSQL؛
  • ارائه یک معماری پیشنهادی برای مدیریت دانش در بنگاه ۰/۲ با تمرکز بر رویکرد نوآوری باز؛
  • بررسی بلوغ سازمانی فناوری اطلاعات با رویکرد همسویی کسب و کار و فناوری اطلاعات با استفاده از دو روش مدل بلوغ توانمندی یکپارچه و به روش‌های کتابخانه زیرساخت فناوری اطلاعات؛ مطالعه موردی: شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه؛
  • ارائه مدل دسته‌بندی موضوعی تولیدات علمی حوزه سلامت با استفاده از روش‌های متن‌کاوی.

گفتنی است، مقاله «به‌ کارگیری متدولوژی سیستم‌‌های نرم در آموزش علم اطّلاعات و دانش‌‌شناسی و ارائه الگوی جایگزین مبتنی بر هستان‌‌نگاری» با همکاری دکتر ملوک‌السادات حسینی بهشتی، مقاله‌ «ارزیابی رضایت کاربران موتور کاوشِ پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج): بر پایه مدل ای‌کوال» نوشته دکتر سمیه فتاحی و محمدجواد ارشادی، و مقاله «ارائه یک معماری پیشنهادی برای مدیریت دانش در بنگاه ۰/۲ با تمرکز بر رویکرد نوآوری باز» با همکاری دکتر آزاده محبی و لیلا نامداریان، در این شماره منتشر شده است.

همچنین، نسخه الکترونیکی شماره‌ بهار ۱۳۹۹ این فصلنامه منتشر شده و علاقه‌مندان برای مطالعه این فصلنامه و دسترسی به مطالب آن می‌توانند به آدرس jipm.irandoc.ac.ir مراجعه نمایند.