کنترل صحت تحقیقات علمی کشور محتاج بهره‌مندی از تلاش‌های ایرانداک است

دکتر محبی در بازدید از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، کنترل وثاقت و صحت تحقیقات علمی کشور را محتاج بهره‌مندی از تلاش‌های ایرانداک دانست.

به گزارش «روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران» نشست آشنایی دکتر محسن محبی، رئیس و برخی از مدیران مرکز امورحقوقی بین‌الملل ریاست جمهوری، از ایرانداک با حضور دکتر سیروس علیدوستی رئیس و جمعی از همکاران پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در روز یک‌شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۷ در تالار گفت‌و‌گوی ایرانداک برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر پورنقی، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه، طرح "سرقت علمی در میان دانشجویان دانشگاه‌ها :‌مطالعه مرور سیستماتیک و متا آنالیز" را ارائه داد و پس از آن دکتر بیگ‌زاده، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه، به معرفی طرح "سرقت علمی و قوانین و مقررات حاکم بر آن در ایران:‌ بررسی وضع موجود و ارئه راهکار" پرداخت و سپس دکتر صدیقی، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه طرح "مصورسازی جغرافیایی نتایج جست‌و‌جو در پایان‌نامه‌ها و رساله‌های موجود در پایگاه داده گنج پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران" را توضیح داد.

در ادامه این نشست برخی از سامانه‌های مدیریت اطلاعات علم و فناوری از جمله پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج)، سامانه همانندجو و سامانه عرضه و تقاضای پژوهش (ساعت) برای بازدیدکنندگان تشریح شد.

وی و همراهانش در پایان از آرشیو ملی پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها، آزمایشگاه روبوداک و آزمایشگاه سامانه‌های تصمیم‌یار بازدید کردند.

رئیس مرکز امور حقوقی بین‌الملل ریاست جمهوری، در پایان ضمن ابراز خرسندی از بازدید ایرانداک گفت: بسیار خوشحال شدم از اینکه چنین ذخائر و مخازن و گنجینه‌ای از دانش و پژوهش کشور به شیوه علمی در این پژوهشگاه گردآوری شده و کمی متاسف شدم از اینکه چنین ذخائر و مخازنی به درستی استفاده نمی‌شود.

وی افزود: یکی از آسیب‌های آموزش عالی کشور فقدان سیاست علمی درست و بسامان است. و اکنون وقت آن رسیده که مسئولان کشور دامن همت بالا زنند و دست نیاز به‌سوی این پژوهشگاه دراز کنند و از این همه دانش و فناوری که در اینجا جمع شده برای تدوین سیاست علمی کشور استفاده کنند.

وی در ادامه جمع‌آوری و آرشیو اسناد علمی کشور اعم از پایان‌نامه‌ها و گزارش‌های دولتی را که میراث علمی کشور هستند، از دستاوردهای ایرانداک برشمرد.