ایرانداک دروازه‌ای برای دسترسی به اطلاعات منظم و قاعده‌مند

حجت‌الاسلام رسول جعفریان در بازدید از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، ایرانداک را دروازه‌ای برای دسترسی به اطلاعات منظم و قاعده‌مند توصیف کرد.

به گزارش «روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران» نشست آشنایی دکتر رسول جعفریان، رئیس و برخی از مدیران کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و تامین منابع علمی دانشگاه تهران از ایرانداک با حضور دکتر سیروس علیدوستی رئیس و جمعی از همکاران پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در روز یک‌شنبه ششم اردیبهشت ۱۳۹۷ در تالار گفت‌و‌گوی ایرانداک برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر پورنقی، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه، طرح "سرقت علمی در میان دانشجویان دانشگاه‌ها :‌مطالعه مرور سیستماتیک و متا آنالیز" را ارائه داد و پس از آن دکتر ثقه‌الاسلامی، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه، به معرفی طرح "تهیه و تدوین منشور اخلاق پژوهش کیان در فضای مجازی" پرداخت و سپس دکتر صدیقی، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه طرح "مصورسازی جغرافیایی نتایج جست‌وجو در پایان‌نامه‌ها و رساله‌های موجود در پایگاه داده گنج پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران" را توضیح داد.

در ادامه این نشست برخی از سامانه‌های مدیریت اطلاعات علم و فناوری از جمله سامانه ملی ثبت پایان‌نامه، رساله، و پیشنهاده، پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج)، سامانه همانندجو و سامانه عرضه و تقاضای پژوهش (ساعت) برای بازدیدکنندگان تشریح شد.

همچنین برخی از سامانه‌های پشتیبان پژوهش مانند: راهنمای پژوهش و پژوهشگران «پژوهش‌کار»، راهنمای نگارش پایان‌نامه‌ و رساله «راه»، و دروازه اطلاعات علمی، پژوهشی، و فناورانه ایران «در» برای بازدیدکنندگان توضیح داده شد.

گفتنی است توضیحاتی نیز درباره رصدخانه پژوهش و فناوری که از جمله سامانه‌های پشتیبان سیاست‌گذاری علم و فناوری است بیان شد.

وی و همراهانش در پایان از سامانه ویرایش و سازماندهی اطلاعات و آزمایشگاه روبوداک  بازدید کردند.

رئیس کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و تأمین منابع علمی دانشگاه تهران در پایان ضمن ابراز خرسندی از بازدید ایرانداک گفت: ایرانداک یک حلقه مهم از زیر مجموعه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که کمتر شناخته شده و بیشتر باید درباره آن بدانیم.

وی افزود: یکی از مهمترین وظایف ایرانداک همانندجویی و جلوگیری از سرقت‌های علمی است که اگر با همکاری دانشگاه‌ها و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همه پایان‌نامه‌ها و پروپوزال‌ها ثبت شود،‌ امتیاز بسیار مهمی برای ایرانداک است.