تحلیل اطلاعات پایان‎نامه‌ها و رساله‌ها

شماره:
شماره صفحه (از - تا):
چکیده:

پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکترای تخصصی، مدارکی هستند که در فرایند تحصیل در این مقاطع و در نتیجه همکاری میان دانشجویان و اساتید، و با پشتیبانی موسسه‌های آموزش عالی پدید می‌آیند. داده‌های مجموعه این مدارک در کنار هم، به خودی خود و همچنین در مقایسه با داده‌های منابع دیگر، می‌توانند اطلاعات جدیدی را فراهم آورند. برای تحلیل این مدارک با هدف‌های گوناگون، پژوهش‌ها و مطالعات زیادی انجام گردیده‌، اما مدلی جامع که ابعاد گوناگون این مدارک را پوشش دهد، ارائه نشده است. به همین دلیل، در این مقاله با مرور نوشتجات، اقلام تحلیل پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در پژوهش‌ها و مطالعات پیشین استخراج و در قالب یک دسته‌بندی یکپارچه ارائه می‌شوند. به این منظور ابتدا تحلیل اطلاعات و فنون آن بررسی و سپس کاربرد این فنون در تحلیل اطلاعات پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در پژوهش‌ها و مطالعات پیشین ارائه می‌گردد. در ادامه نیز اقلامی بیان می‌شوند که در این پژوهش‌ها و مطالعات مورد توجه قرار گرفته‌اند. در پایان نیز مجموعه این اقلام بر اساس ابعاد گوناگون دسته‌بندی میشوند.

علیدوستی، سیروس، محمود خسروجردی، فرهاد شیرانی، پرویز شهریاری، و حمیده بیرامی طارونی. ۱۳۸۶. تحلیل اطلاعات پایان‎نامه‌ها و رساله‌ها. فصلنامه کتاب ۱۸ (۳): ۴۹-۷۰.

مقاله ادواری علمی
دوره انتشار: