اطلاعات ایرانداک، برای سیاست‌گذاری و مدیریت جریان علم در کشور بسیار باارزش است

دکتر محمود حکمت‌نیا، معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری در بازدید از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، اطلاعات ایرانداک، برای سیاست‌گذاری و مدیریت جریان علم در کشور را بسیار باارزش دانست.

به گزارش «روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران» نشست آشنایی دکتر محمود حکمت‌نیا،‌ معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری از ایرانداک با حضور دکتر سیروس علیدوستی رئیس و شماری از مدیران و استادان روز ‌شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸ در تالار گفت‌و‌گوی ایرانداک برگزار شد.

در ابتدای این نشست طرح‌های پژوهشی «بررسی دانش و دلایل دانشجویان درباره سرقت علمی و ارائه راهکارهای مناسب: مطالعه موردی کاربران پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج)» توسط دکتر رویا پورنقی، و «بررسی حقوق مالکیت مادی و معنوی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی در ایران» توسط دکتر صفر بیگ‌زاده، استادان ایرانداک ارائه شد.

در ادامه برخی از سامانه‌های مدیریت اطلاعات علم و فناوری برای بازدیدکنندگان تشریح شد و سامانه مصورسازی پژوهش (مپ)، و جایگاه علم، فناوری و نوآوری ایران در جهان (نما) که از جمله سامانه‌های پشتیبانی از سیاست‌گذاری علم و فناوری هستند، بیان شد. سپس برخی از سامانه‌های پشتیبان پژوهش مانند شیوه‌نامه ایران ارائه شد.

معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری در پایان ضمن ابراز خرسندی از بازدید ایرانداک گفت: از این جهت که فعالیت‌های ایرانداک هدفمند، منسجم، گسترده و عمیق صورت گرفته و ترتیبی اتخاذ شده که کاربران دانش، تولیدکنندگان دانش و سیاست‌گذاران دانش بتوانند از اطلاعات ایرانداک بهره‌مند شوند، خوشحال شدم. و برای اینکه جامعه علمی فقط با بخش‌های کمی از این فعالیت‌ها مانند تکراری نبودن موضوع، شباهت‌یابی و دسترسی آزاد به اطلاعات ارتباط دارد، متاسف شدم.

وی افزود: حجم اطلاعات و سازماندهی اطلاعات در ایرانداک برای امور سیاست‌گذاری و مدیریت جریان علم در کشور بسیار ارزشمند است. امیدوارم ایرانداک در جریان تولید علم و حل مسایل کشور از طریق علم و جریان اقتصاد دانش‌بنیان نقش بسزایی ایفا کند.