افزایش شمار مؤسسه‌های ایرانی در نظام‌های رتبه‌بندی موضوعی جهانی در سال 2018

افزایش شمار مؤسسه‌های ایرانی در نظام‌های رتبه‌بندی موضوعی جهانی در سال ۲۰۱۸

بر پایه تازه‌ترین گزارش سامانه «نما»، شمار مؤسسه‌های ایرانی در نظام‌های رتبه‌بندی موضوعی جهانی افزایش یافته است.

به گزارش «روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران»، در این گزارش که با نام «نمای موضوعی مؤسسه‌ها:‌ جایگاه مؤسسه‌های ایرانی در نظام‌های موضوعی رتبه‌بندی» منتشر شده، ۱۰ نظام گوناگون رتبه‌بندی موضوعی جهانی بررسی و جایگاه مؤسسه‌های ایرانی در آنها پایش و گزارش شده است.

در ویرایش ۲۰۱۹ رتبه‌بندی موضوعی جهانی دانشگاه‌های «مؤسسه آموزش عالی تایمز» که در سال ۲۰۱۸ منتشر شده است، ۲۹ مؤسسه ایرانی جزو برترین مؤسسه‌های علمی در حوزه‌های مهندسی و فناوری، علوم پزشکی، علوم زیستی، و علوم فیزیکی جای گرفته‌اند،‌ که نسبت به گزارش پیشین پیشرفت چشم‌گیری داشته است نام این ۲۹ مؤسسه ۷۷ بار در حوزه‌های گوناگون موضوعی تکرار شده است.

افزون بر این، ۲۸ مؤسسه ایرانی در نظام رتبه‌بندی موضوعی علمی دانشگاه‌های جهان (شانگهای) جزو برترین‌ها در موضوع‌های گوناگون جای گرفتند و روی‌هم‌رفته نامشان ۱۸۲ بار در این نظام رتبه‌بندی تکرار شد. همچنین، چهار مؤسسه در رتبه‌بندی حوزه‌ای جهانی دانشگاه‌های «کیو.اس.» و هشت مؤسسه در رتبه‌بندی موضوعی جهانی دانشگاه‌های «کیو.اس.» میان مؤسسه‌های برتر جهان هستند. نام مؤسسه‌های ایرانی در رتبه‌بندی موضوعی دانشگاه‌ها بر پایه عملکرد علمی یورپ ۲۴۷ بار در سال ۲۰۱۸ تکرار شد که نسبت به ویرایش پیشین پیشرفت چشم‌گیری داشته است. نام مؤسسه‌های ایرانی در ویرایش ۲۰۱۷ این نظام رتبه‌بندی ۱۵۲ بار تکرار شده بود.

بر پایه گزارش «نمای موضوعی مؤسسه‌ها»، ۶۸ بار نام مؤسسه‌های ایرانی در رتبه‌بندی موضوعی بهترین دانشگاه‌های جهان «یو. اس. نیوز» در ویرایش ۲۰۱۹ این نظام تکرار شد و رتبه‌بندی موضوعی دانشگاهی «راوند» نیز ۲۵ بار مؤسسه‌های ایرانی را میان مؤسسه‌های برتر جهان در موضوع‌های گوناگون آورد. افزون بر این، ۱۰ مؤسسه ایرانی در رتبه‌بندی حوزه‌ای علمکرد مقاله‌های علمی دانشگاه‌های جهان (تایوان) ۱۶ بار در حوزه‌های گوناگون رتبه آوردند و ۱۶ مؤسسه ۶۱ بار در شمار برترین‌های نظام رتبه‌بندی موضوعی علمکرد مقاله‌های علمی دانشگاه‌های جهان (تایوان) جای گرفتند.

سامانه «نما» توسط پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) روزآمد می‌شود و به پایش و گزارش جایگاه علم، فناوری و نوآوری ایران در جهان می‌پردازد. سامانه «نما» در نشانی NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.