نام ۱۸ موسسه ایرانی در فهرست موسسه‌های برتر آسیا

بر پایه آخرین ویرایش گزارش موسسه آموزش عالی «تایمز» که در سال ۲۰۱۸ منتشر شده نام ۱۸ موسسه ایرانی در فهرست موسسه‌های برتر آسیا قرار گرفته است.

به گزارش «روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران» و بر پایه آخرین ویرایش گزارش موسسه آموزش عالی «تایمز» که در سال ۲۰۱۸ منتشر شده دانشگاه‌های «صنعتی نوشیروانی بابل»، «صنعتی شریف»، «صنعتی امیرکبیر»، «صنعتی اصفهان»، «علم وصنعت»، «تهران»، «علوم پزشکی تهران»، «تبریز»، «خواجه نصیرالدین طوسی»، «شیراز»، «شهید بهشتی»، «فردوسی مشهد»، «اصفهان»، «گیلان»، «الزهرا (س)»، «بیرجند»، «یزد»، و «زنجان» توانسته‌اند به ترتیب در جایگاه نخست تا هجدهم ملی قرار گیرند. چهار موسسه از ۱۸ موسسه ایرانی نیز در فهرست ۱۰۰ موسسه برتر آسیا جای گرفته‌اند.

افزون بر این در ویرایش ۲۰۱۸ نظام رتبه‌بندی «تایمز» روی‌هم‌رفته ۳۵۹ موسسه از ۲۵ کشور آسیایی در شمار موسسه‌های برتر «تایمز» رتبه‌بندی شده‌اند. نظام رتبه‌بندی آموزش عالی «تایمز» موسسه‌های پیشرو آسیا را در پنج حوزه آموزش، چشم‌انداز جهانی، پژوهش، استنادها، و درآمدهای صنعتی، بر پایه ۱۳ سنجه کمی ارزیابی می‌کند. در جدول یک، رتبه‌های ملی و جهانی و امتیاز کل موسسه‌های ایرانی و در جدول دو امتیاز آنها در شاخص‌های گوناگون آمده است.

جدول ۱. امتیاز کل و رتبه موسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی آسیایی موسسه آموزش عالی «تایمز»

نام موسسه

دانشگاه یزد

دانشگاه زنجان

۳۵۰ـ۳۰۱

جدول ۲. امتیاز موسسه‌های ایرانی در سنجه‌های گوناگون نظام رتبه‌بندی آسیایی موسسه آموزش عالی «تایمز»
نام موسسهاستنادهادرآمدهای صنعتیچشم‌انداز جهانیپژوهش

۱۷.۳

۱۱.۸

۱۹.۴

بر پایه گزارش سال ۲۰۱۸ موسسه آموزش عالی «تایمز»، «National University of Singapore» با بیشترین امتیاز و پیشگام موسسه‌های آسیا است و «Tsinghua University»، «Peking University»، «University of Hong Kong»، «Hong Kong University of Science and Technology»، «Nanyang Technological University, Singapore»، «Chinese University of Hong Kong»، «University of Tokyo»، «Seoul National University»، و «Korea Advanced Inst. of Sci & Tech. » در جایگاه دوم تا دهم این نظام هستند.

گفتنی است، در ویرایش پیشین این نظام ۱۴ موسسه ایرانی در فهرست ۳۰۰ موسسه برتر جای گرفته بودند.

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با پشتیبانی دبیرخانه شورای‌عالی عتف، با راه‌اندازی سامانه «نما» (جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان) می‌کوشد نتایج نظام‌های گوناگون ارزیابی علم، فناوری، و نوآوری را پایش کند و گزارش‌هایی کاربردی گوناگونی را در اختیار سیاست‌گذاران بگذارد. سامانه «نما» در دسترس همگان است.