رتبه دهم کشوری ایرانداک در آخرین رتبه‎بندی مراکز پژوهشی نظام وبومتریکس

پایگاه‌وب پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در جدیدترین رتبه‌بندی مراکز پژوهشی وبومتریکس (ژوئیه ۲۰۱۸) رتبه‌ دهم را در کشور به خود اختصاص داده است.

به گزارش «روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران»، برپایه جدیدترین رتبه‌بندی مراکز پژوهشی وبومتریکس (ژوئیه ۲۰۱۸)، پایگاه‌وب پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران رتبه‌ دهم را در کشور به خود اختصاص داده است.

رتبه‌ جهانی پایگاه‌وب ایرانداک در این رتبه‌بندی که در میان حدود ۸ هزار موسسه پژوهشی و تحقیق و توسعه‌ای جهان برگزار شده، ماننده دوره پیشین ۲‌ هزار و ۲۶۲ است. ایرانداک در این رتبه‎بندی، مانند دوره‎ پیشین در شاخص اندازه رتبه اول را در سطح ملی کسب کرده است. رتبه پایگاه وب ایرانداک در این دوره در دو شاخص مشاهده‌پذیری و فایل‎های غنی پیشرفت چشمگیری داشته است. رتبه مشاهده‌پذیری در سطح ملی از ۷۶ به ۴ و رتبه فایل‎های غنی از ۴۶ به ۲۴ تبدیل شده است.

پایگاه‌وب پژوهشگاه تا کنون در چندین دوره از رتبه‎بندی مقام اول را در کشور به دست آورده بود. اما در دوره پیشین (ژانویه ۲۰۱۷) در جایگاه نهم کشور قرار داشت.

گفتنی است، در این رتبه‌بندی انستیتو پاستور ایران، دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، و پژوهشگاه صنعت نفت به ترتیب جایگاه اول تا سوم کشور را از آن خود کرده‎اند.

نظام رتبه‌بندی وبومتریکس، علاوه بر مراکز پژوهشی، دانشگاه‌ها، مدارس اقتصاد، بیمارستان‌ها و مخزن‌ها (repository) را با تاکید بر ‌تعهد به انتشارات وب‌محور اطلاعات و ارائه‌ ابتکار برای دسترسی آزاد رتبه‌بندی می‌کند.

این ارزیابی را گروه پژوهشی سنجه‌های مجازی CSIC - یکی از بزرگترین سازمان‌های عمومی پژوهشی اسپانیا و مرکز اطلاعات و مدارک علمی وابسته به شورای پژوهش ملی اسپانیا (CINDOC) – انجام می‌دهد؛ این گروه یک واحد پژوهشی است که به عنوان ناظر فعالیت‌های پژوهشی و دانشگاهی بر روی وب عمل می‌کند و هر سال به رتبه بندی مراکز پژوهش و دانشگاهی در سراسر جهان اقدام می‌کند.