پژوهش مولد و ماندگار: مقدمه‎ای بر چیستی، چرایی و چگونگی طراحی پژوهش در علوم اطلاعات

مکان:
پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران
موضوع رویداد:
تاریخ برگزاری:
چهارشنبه - ۰۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۰ تا ۱۶:۰۰

سرفصل‌های سخنرانی:

• چیستی و چرایی پژوهش مولد و ماندگار: بودن و ماندن؛
  • ملزومات طراحی پژوهش مولد وماندگار: عشق، مد، چشم‌انداز؛
  • چگونگی طراحی پژوهش مولد و ماندگار: مدل سه‎سازه‌ای موضوع، بافت، روش (برای اندیشیدن، پرسیدن، خواندن، و نوشتن مولد)؛
  • ملزومات به فرجام رساندن موفقیت‎آمیز پژوهش مولد و ماندگار: تغییر نگرش خود درباره چیستی، چرایی و چگونگی پژوهش: آهـــــان!

چکیده:

پژوهش مولد و ماندگار پژوهشی است ‌که در موضوع و بافتی مشخص، دانش، دیدگاه، یا راهکاری نو تولید می‌کند؛ محصول آن برای پژوهشگر نان و نام می‌آورد، و به رفاه، شادی و یا سلامتی جامعه می‌افزاید.

درباره چیستی پژوهش، کاستی‌های موجود در حوزه‌های طراحی، اجرا، و ارائه آن، و چرایی این کاستی‌ها بسیار گفته و نگاشته شده، ولی کمتر راه‌حل ساخت‌یافته و کاربردی برای رفع این کاستی‌ها ارائه گردیده است که در بافت پژوهش و آموزش کشور کاربردی باشند.

این سخنرانی راه‌حلی ساخت‌یافته برای غلبه بر این کاستی‌ها در حوزه‌های علوم انسانی ـ و علوم اطلاعات و اطلاع‌رسانی به‌طور ویژه ـ  معرفی می‌نماید. این راه‌حل که در قالب مدلی سه‌سازه‌ای طراحی شده است، الگویی عملی درباره چگونه اندیشیدن، پرسیدن، خواندن، و نوشتن مولد را در اختیار پژوهشگران قرار می‌دهد.