بازیوارسازی یا gamification مفهومی جدید در کسب و کار است که تلاش دارد با استفاده از سرگرمی و مفاهیم مطرح در بازیها، کاربران را به آغاز و یا ادامه فعالیت تحریک کرده، مشارکت آنان را افزایش داده، برخی از چالشها را حل نموده و یا رفتاری خاص را در جامعه هدف خود ایجاد نماید. به تعبیری دیگر، بازیوارسازی ابزاری است برای حل چالشهای کسب و کاری که با کاربران و مشارکت آنان در ارتباط بوده و این امر از طریق بکارگیری سرگرمی محقق میگردد.
بازیوارسازی به معنای تبدیل تمام کسب و کار به بازی نیست بلکه به معنای استفاده از ابزارها و روشهای مورد استفاده در بازیها برای حل چالشهای مرتبط با مشارکت کاربران در کسب و کار است، حتی اگر راه حلهای ارائه شده شبیه بازی نباشند. بر این اساس برای طراحی و اجرای موفق بازیوارسازی تسلط بر دو حوزه دانش مورد نیاز است؛ دانش حوزه کسب و کار و دانش حوزه طراحی بازی. با ترکیب این دو حوزه و تعامل مناسب آنها میتوان روشهایی را طراحی و پیاده نمود که با کمک آنها چالشهای کسب و کار حل شده و اشتیاق و انگیزه کاربران افزایش یابد.
با این حال بدون داشتن الگویی جامع و کلنگر و بدون بهرهگیری از روشی ساختارمند نمیتوان بازیوارسازی موفقی را اجرا نمود. کتاب حاضر به دنبال ارائه چنین الگویی است؛ الگویی که در طی آن به کاربران و نیازمندیها و الزامات آنان توجه شده و روشهای بازیوارسازی به شکلی ساختارمند برای پاسخ به این نیازمندیها درتعامل با یکدیگر اجرا شوند.
زرینبال ماسوله، مرضیه. ۱۳۹۷. بازیوارسازی: مفاهیم و کاربردها. ویراسته حمید کشاورز. تهران: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران.
افزودن دیدگاه