دریافت رتبه ۱۸ ایرانداک در رتبه‌بندی ملی پژوهشگاه‌ها و مؤسسه‌های پژوهشی کشور در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (آی.اس.سی.)

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، بر پایه تازه‌ترین رتبه‌بندی ملی پژوهشگاه‌ها و مؤسسه‌های پژوهشی کشور در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (آی.اس.سی.)، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) در رده ۱۸ کشور جای گرفته است. گفتنی است که تنها ۲۶ مؤسسه پژوهشی توانسته‌اند ویژگی‌های لازم را برای ورود به این رتبه‌بندی در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ احراز کنند.

در این رتبه‌بندی، مؤسسه‌های پژوهشی بر پایه پنج معیار ارزیابی شده‌اند که ایرانداک از معیارهای پژوهش رتبه ۲۱؛ آموزش رتبه ۱۷؛ وجهه بین‌المللی رتبه ۲۱؛ تسهیلات و امکانات رتبه سه؛ و فعالیت‌های اجتماعی، اقتصادی، و صنعتی رتبه ۱۴ را به‌دست آورده‌ است.

پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، و پژوهشگاه رویان در رده‌های نخست تا سوم این رتبه‌بندی بوده‌اند. در این رتبه‌بندی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با رتبه ۱۲ دارای رویکرد علوم انسانی و جایگاه‌ بالاتر از ایرانداک است. پس از ایرانداک نیز بنیاد دانشنامه‌نگاری ایران با رتبه ۲۱، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با رتبه ۲۳، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با رتبه ۲۴ و مؤسسه مطالعات و مدیریت منابع و تخصیص جمعیت کشور با رتبه ۲۶ از حوزه علوم انسانی قرار دارند. بر این پایه، تنها چهار پژوهشگاه وابسته به وزارت علوم، تحقیقات، و فناوری در حوزه علوم انسانی وارد این رتبه‌بندی شده‌اند.

این در حالی است که ایرانداک در ده سال گذشته کمترین رشد بودجه را در میان پژوهشگاه‌ها و مؤسسه‌های پژوهشی وزارت عتف داشته است و این رشد، کمتر از ۵۰ درصد رشد بودجه یک مؤسسه علوم انسانی است که رتبه بالاتری داشته‌ است. افزون بر این، ایرانداک دارای مأموریت‌های دیگری به جز پژوهش نیز هست. مدیریت اطلاعات علم و فناوری، پشتیبانی از سیاست‌گذاری علم و فناوری، تامین منابع علمی، و انجام طرح‌های اشتراک منابع از این‌گونه مأموریت‌ها هستند که بخش بزرگی از منابع ایرانداک برای آنها به‌کار می‌رود.

افزون بر این، ایرانداک به جز مأموریت پژوهش، مأموریت‌های دیگری مانند مدیریت اطلاعات علم و فناوری، ثبت و سازمان‌دهی پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها، اشتراک منابع، تامین منابع علمی، و پشتیبانی اطلاعاتی از سیاست‌گذاری علم و فناوری را هم دارد که همواره بخش بزرگی از منابع سازمانی بدان‌ها اختصاص می‌یابد.

اطلاعات بیشتر در این زمینه در پایگاه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های پژوهشی ایران در نشانی ur.isc.gov.ir/home/rankiranuniv در دسترس است.