پارسا پس از دو دهه: در جست‌وجوی تاثیر

مکان:
پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، تالار سخن
محورهای سخنرانی:
راه اندازی پایگاه‌های پارسا چه مزایایی دارد؟
پایگاه‌های پارسا چگونه می‌توانند بر جامعه تاثیرگذار باشند؟
آیا پایگاه‌های پارسا تاثیری بر جامعه آکادمیک گذاشته‌اند؟
آیا تاثیرگذاری پایگاه‌های پارسا در حوزه‌های گوناگون متفاوت است؟
چکیده:

پیشنهاد راه‌اندازی پایگاه‌هایی برای گردآوری، سازماندهی، و دسترس‌پذیر ساختن پایان‌نامه‌ها و رساله‌های الکترونیکی (پارسا) در اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی طرح شده است و امروزه شمار این پایگاه‌ها در کشورهای گوناگون جهان فراوان است. این پایگاه‌ها در همه سطوح از سازمانی گرفته تا ملی و جهانی راه‌اندازی شده‌اند. سازمان‌ها و موسسه‌های گوناگون سالانه هزینه‌های چشم‌گیری برای راه‌اندازی و نگهداری این پایگاه‌ها صرف می‌کنند. ولی مسئله این‌جاست که آیا راه‌اندازی و نگهداری این پایگاه‌ها کارآمد است و می‌توانند بر جامعه تاثیرگذار باشند. یکی از کلیدی‌ترین حوزه‌های تاثیرگذاری، تاثیر آکادمیک است که اغلب آن را شمار استنادها اندازه می‌گیرند. در این سخنرانی یافته‌های پژوهشی درباره سنجش تاثیر آکادمیک پایگاه‌های پارسا ارائه خواهد می‌شود. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که روند استناد به پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در سال‌های اخیر رشد چشم‌گیری داشته است و این رشد در همه حوزه‌های دیده می‌شود. بررسی نمونه‌های انتخاب شده از پایگاه اسکوپوس نشان می‌دهد که می‌توان پایگاه‌های پارسا را یکی از عوامل این رشد دانست.

موضوع رویداد:
تاریخ برگزاری: