تاثیر محدودیت‌های اطلاعاتی بر کاربری اطلاعاتی اینترنت در بین جوانان شهر تهران

چهارمین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات
فایل پیوست:
چکیده:

این پژوهش درصدد بررسی تاثیر محدودیت­‌های اطلاعاتی بر تمایل به کاربری اطلاعاتی از اینترنت در بین وجوانان و جوانان شهر تهران است. پس از مرور ادبیات نظری و تجربی تحقیق،‌ کاربری اطلاعاتی، استفاده از اینترنت به‌ منظور کسب اطلاعات، اهداف کاری و حرفه‌ای چون استفاده خبری، علمی و... تعریف شده است. با پشتوانه نظریه‌های ارتباطاتی و جامعه‌شناختی، تبیین نظری از تاثیر محدودیت­‌های اطلاعاتی بر تمایل به کاربری اطلاعاتی از اینترنت صورت گرفت. در تاثیر دو متغیر فوق، دو متغیر مداخله‌­گر یعنی پایگاه اقتصادی و اجتماعی خانوادگی کاربران و سابقه کاربری آنها بررسی شده است. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش، پیمایشی و شیوه جمع‌آوری داده‌ها، پرسشنامه و جامعه آماری پژوهش نیز نوجوانان و جوانان واقع در گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ شهر تهران در نظر گرفته شده است. بررسی داده­‌های مربوط به ۳۸۴ نفر از جامعه آماری نشان داد که نوجوان و جوانان از تمایل متوسط به کاربری اطلاعاتی برخوردارند. نتایج آزمون فرضیه نیز نشان داد محدودیت‌­های اطلاعاتی تأثیر معناداری در تمایل کاربران به کاربری اطلاعاتی از اینترنت دارد و در این بین، متغیرهای سابقه کاربری و پایگاه اقتصادی و اجتماعی خانوادگی نقش معناداری در این تاثیر ندارند.

گنجی، احمد، محمد ربیعی، و آذین رحمتی. ۱۳۹۵. تاثیر محدودیت‌های اطلاعاتی بر کاربری اطلاعاتی اینترنت در بین جوانان شهر تهران. مقاله ارائه شده در چهارمین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات، تهران.

پشتیبانی فنی