search_icon_irandoc
...
َ

آیین‌نامه اجرایی ثبت پایان‌نامه و رساله در ایرانداک ابلاغ شد

پیرو ابلاغ آیین‌نامه از جانب وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر الزامی شدن ثبت پیشنهاده‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی و بررسی اصالت آنها درایرانداک، آیین‌نامه اجرایی آن از سوی ایرانداک به دانشگاه‌ها ابلاغ شد.

به گزارش «روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران» پیرو ابلاغ آیین‌نامه «ثبت و اشاعه پیشنهاده‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی و صیانت از حقوق پدیدآوران در آنها» از جانب دکتر فرهادی، وزیر عتف، به تمامی دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها  و موسسه‌های آموزش عالی، پژوهشی، و فناوری دولتی و غیردولتی زیر نظر وزارت علوم را موظف کرد، پیشنهاده پایان‌نامه و رساله«پارسا»های مصوب و «پارسا»های دانشجویان خود را پس از دفاع در سامانه‌های اطلاعاتی ایرانداک ثبت و تایید و متن کامل آنها را در قالب و به شیوه‌ای که ایرانداک تعیین می‌کند، بارگذاری کنند.

بر پایه این آیین‌نامه، موسسه‌ها موظفند پیشنهاده (پروپوزال) مصوب و پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکترای دانشجویان خود را در سامانه ثبت پایان‌نامه، رساله و پیشنهاده به نشانی sabt.irandoc.ac.ir ثبت و تایید و متن کامل آن را بارگذاری کنند.

هم چنین، موسسه‌ها موظفند متن کامل پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکترای دانش‌آموختگان دست کم سه سال پیشین خود را در سامانه نام برده ثبت و تایید و متن کامل آنها را در قالب و به شیوه‌ای که ایرانداک تعیین می‌کند، بارگذاری کنند.

بر پایه ماده هشت و 9 این آیین‌نامه، موسسه‌ها موظف هستند، با بازنگری در فرایندهای آموزش و دانش‌آموختگی خود، پیش از تصویب پیشنهاده پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری و دفاع نهایی، اصالت محتوای آن را با کاربرد سامانه تحت وب «همانندجو» به آدرس tik.irandoc.ac.ir که با دریافت متن نوشتار از کاربر و مقایسه خودکار آن با متن کامل پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکترای موجود در پایگاه‌های ایرانداک نوشتههای همانند را بازیابی و اندازه همانندی و منبع اطلاعات همانند را نمایش می‌دهد، بررسی کنند.

هم‌چنین، پیش از تصویب پیشنهاده پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری پیشینه آنها را با کاربرد پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج) ganj.irandoc.ac.ir بررسی کنند.

گفتنی است، این خدمت را ایرانداک در سامانه پیشینه پژوهش به نشانی pishineh.irandoc.ac.ir به دانشجویان عرضه می‌کند.

تاریخ درج خبر : 95/10/18