بررسی و تبیین نحوه پشتیبانی مراکز اسناد و مدارک علمی از سیاست‌گذاری علم و فناوری

در این نشست، سخنران به پرسش‎های زیر پاسخ داد:

• کارکردها و گستره فعالیت‌های ایرانداک در نظام سیاست‌گذاری علم و فناوری کشور چیست؟
  • وضعیت موجود پشتیبانی ایرانداک از نهادهای سیاست‌گذار کشور در نظام علم و فناوری چگونه است؟
  • وضعیت مطلوب پشتیبانی ایرانداک از نهادهای سیاست‌گذار کشور در نظام علم و فناوری چگونه باید باشد؟

چکیده:

مراکز اسناد و مدارک علمی، کانون اطلاعات علمی و فناورانه را فراهم می‌سازند و از این جهت به عنوان یکی از نهادهای میانجی مهم نظام علم و فناوری هر کشوری قلمداد می‌شوند. برای بررسی نحوه پشتیبانی این مراکز از نهادهای سیاست‌گذار علم و فناوری و حصول اطمینان از وجود روابط لازم در بین این نهادها، به چارچوب خاصی نیازمندیم تا به خلاهای موجود پی برده و راه‌حل‌هایی را برای پیشبرد مدیریت، تحلیل و تولید اطلاعات استراتژیک، اتخاذ نماییم. در راستای تحقق این هدف، در این سخنرانی، وضعیت پشتیبانی ایرانداک از سیاست‌گذاری علم و فناوری هم از دیدگاه سیاست‌گذاران و هم از دیدگاه مدیران و کارشناسان این پژوهشگاه مورد بررسی قرار گرفته است. اقداماتی که ایرانداک و سایر مراکز اسناد و مدارک علمی می‌توانند در پشتیبانی از سیاست‌گذاری انجام دهند عبارتند از: تولید دانش و اطلاعات تحلیلی مورد نیاز سیاست‌گذاران، تقویت و بهبود فرآیندهای نشر و اشاعه دانش و اطلاعات مورد نیاز سیاست‌گذاران، مشارکت و همکاری رضایت‌بخش این مراکز در سیاست‌گذاری، کمک به تکمیل و تقویت زیرساخت‌ها، قوانین‌ و مقررات علم و فناوری کشور، و راه‌­اندازی و ساماندهی نظام‌های آماری و اطلاعات علمی، پژوهش و فناوری.

پنلیست: دکتر حسام زندحسامی، مدیر کل برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت سیاست‌گذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

دبیر پنل‎: دکتر آزاده محبی، استادیار پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)

مکان:
پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، تالار سخن